test banner

Harsen in de winter: hars komt niet van huid af!

  • Geplaatst op
  • Door Harsgroothandel.nl
  • 0
Harsen in de winter: hars komt niet van huid af!

Je doet precies wat je altijd doet, maar krijgt de hars niet van de huid af met je ontharingsstrip. Help!

Hars komt niet van de huid af

Je doet precies wat je altijd hebt gedaan. Gebruikt dezelfde hars en strips als altijd, maar toch krijg je opeens de hars niet van de huid af. Of je krijgt de hars - met brute kracht - wel van de huid af, maar je klant is niet blij omdat het harsen veel pijnlijker is dan normaal. Je belt mij dan op met de vraag of de hars van samenstelling is veranderd of dat de strips anders zijn dan normaal. En ik weet dan dat het weer koud is buiten . . . . . .


Hars komt niet van de huid af: door kou

Het is een typisch winterprobleem. Vloeibare hars die je met spatel of roller aanbrengt en die niet op de strip blijft zitten en niet meer van de huid af komt. Wat je ook probeert. En soms lukt het wel net, maar doet het harsen opeens veel meer pijn.

Wanneer een klant - bijvoorbeeld na een fietstocht - gelijk geharst wordt, zijn de benen mogelijk te koud om te harsen. Je brengt de warme hars weliswaar warm op, maar door de koude benen, koelt de hars versneld af. En terwijl  warme hars dun en vloeibaar is, is koude hars dik en vaster van structuur.

Ontharingsstrips hebben altijd een enigszins open structuur (niet te open) om een optimaal contact met de hars te krijgen. Als de warme, vloeibare hars door contact met koude benen te snel te vast/te dik wordt, zal de hechting van de hars met de open structuur van de ontharingsstrip verslechteren. Dan blijft de hars of op de benen zitten of het is veel pijnlijker om de hars te verwijderen omdat de hechting tussen hars en ontharingsstrip is verminderd.

De oplossing is eenvoudig: zorg er voor dat de benen weer warm worden. Geef de klant een kopje thee en haar benen een warmtedekentje.


Hars komt niet van de huid af: door olie

Niet een typtisch winterprobleem (deze komt ook in de zomer wel voor). Benen zijn warm, maar hars komt desondanks niet van de huid af. Wat is er dan aan de hand?

Bijna alle vloeibare stripharsen zijn zogenaamde in olie oplosbare harsen. Dat zijn de harsen waarvan je de laatste restjes alleen met olie kunt verwijderen. Het feit dat het in olie oplosbare harsen zijn, kan ook als je begint met harsen gevolgen hebben. Als de huid namelijk te vet is als je de hars opbrengt, zal de hars net op/boven de huid enigszins oplossen en een stevig contact aangaan met de huid. Ook dan zal de hars moeilijk te verwijderen zijn. Het zal in ieder geval altijd gevoeliger zijn (lees: pijnlijker) om de hars te verwijderen.

Nu zegt u waarschijnlijk dat u de huid altijd reinigt / desinfecteert voordat u begint met harsen. Maar soms is dat niet genoeg. Er zijn klanten die hun huid dagelijks met vaseline invetten. Daar is de huid zo vettig, dat een simpele reiniging alleen niet voldoende is. Gebruik daarom altijd talkpoeder na het reinigen en voordat je de hars aanbrengt op de huid. Je weet niet wat een klant precies op de huid heeft aangebracht. En hoe attent ook, je vlak voor een harsbehandeling douchen met zo'n "verzorgende" douchegel die een laagje olie op je huid aanbrengt, is ook geen goed idee. Daarom, gewoon altijd talkpoeder gebruiken. Zelfs al is de huid niet vet, dan zal de hars altijd minder aan de huid plakken door de talkpoeder. Het harsen is met talkpoeder altijd minder gevoelig dan harsen zonder talkpoeder.

(In de zomer kan hetzelfde probleem spelen. Ook dan kunnen vettige lichaamsverzorgingsproducten worden gebruikt: zonne olie e.d. Iedere verandering in het huidverzorgingsregime van uw klanten kan effect hebben tijdens het harsen van lichaam of gezicht)


Samenvattend: als hars niet van de huid afkomt, zorg voor het harsen voor warme benen in de winter en gebruik altijd talkpoeder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »