test banner

Sneller werken dan je hars droogt!

Sneller werken dan je hars droogt!

Als je sneller werkt dan je harde hars droogt, wordt het tijd voor een andere harde hars.

Hoe werkt een harde striploze hars

Harde harsen werken allemaal hetzelfde. Niet door plakkerigheid (hoewel ze in warme toestand wel plakkerig zijn), maar door inkapseling van de haren. Die inkapseling vindt plaats doordat een vloeibare hars die stolt, iets krimpt. Door die krimp worden de haren goed en stevig in de hars verankerd. Voor een goede werking van een harde hars is het dan ook noodzakelijk om de warme hars zo warm/vloeibaar mogelijk op de haren aan te brengen. Alleen dan kan de hars goed om de haren heen vloeien. En alleen dan kan hij maximaal afkoelen (lees: krimpen) op de haren. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de eigenschappen van een harde hars.

Verschillende soorten harde striploze hars

Echter, hoewel harde harsen allemaal hetzelfde werken en er ook - op kleur - na grotendeels hetzelfde uitzien, zijn er wel degelijk - al dan niet - grote verschillen tussen de verschillende harde harsen. En die verschillen zie je niet aan de buitenkant van de hars en vaak ook niet aan de ingredienten lijst. Zo zijn er wezenlijke verschillen tussen applicatietemperatuur, elasticiteit en drogingstijd bij verschillende harsen. Het is dus gewoon een kwestie van uitproberen om die harde hars te vinden die het beste bij je past.

Snelle harde harsen

Zo verkoopt Harsgroothandel.nl een aantal harde harsen die sneller opdrogen dan de klassieke harde harsen zonder daarbij te snel breekbaar te worden: de 3 flexiwaxen en de Elastische hars Rosa zijn voorbeelden van snel drogende harsen, niet alleen als gevolg van de ingredienten maar ook mede omdat ze dunner kunnen worden aangebracht dan klassieke harde harsen. Zo kun je harsen zonder steeds onnodig lang te moeten wachten op een langzaam hard wordende hars. Tijd is immers geld!

Proefmonster aanvragen

Het beste is om het gewoon te testen. Vraag daarom een - gratis - proefmonster aan van de harde hars die je wilt testen (nadat je een account heeft aangemaakt en het kvk nummer is gecontroleerd) en probeer het gewoon uit. Zoek jouw ideale harde hars voor de salon. Zoek en vind de harde hars die niet langzamer is dan de harsspecialiste die ermee werkt.

LET OP:
1)als je al heel lang dezelfde harde hars hebt gebruikt, zal het omschakelen naar een nieuwe harde hars niet altijd eenvoudig zijn: varieer met de temperatuurstand en drogingstijd van de nieuwe harde hars omdat deze wellicht - fors - afwijken van wat je gewend bent.

2)hoewel vooral de flexiwaxen en de elastische hars rosa flexibele harsen zijn die niet snel breken, geldt voor IEDERE harde hars: als je maar lang genoeg wacht, zal iedere harde hars weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke hardheid. Dwz de hardheid voordat je hem ging verwarmen. Als je harde hars breekt, heb je - per definitie - altijd te lang gewacht met verwijderen en moet je de drogingstijd van de hars verkorten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »