test banner

Heeft u een back up plan voor uw wax activiteiten?

Heeft u een back up plan voor uw wax activiteiten?

Harsapparaten hebben in een drukke praktijk veel te verduren. En in een omgeving van vocht, vet en harsen hebben ze helaas niet het eeuwige leven. Bent u voorbereid op de plotselinge uitval van uw harsapparaat?

Maandagochtend in de praktijk. Een volle agenda deze week. Met ook veel harsklanten. Je zet het harsapparaat aan en hij doet niets meer. Na - hopelijk - jarenlange inzet, geeft hij er op deze maandag ochtend de brui aan. Heeft u dan een back up plan dat voorkomt dat u klanten moet afbellen? Zelfs een klein potverwarmertje en/of een simpele reserve cassetteverwarmer kan veel stress en afbellen van klanten voorkomen.

Heeft u een back up plan mocht a.s. maandagochtend uw harsapparaat er mee stoppen?

En hoewel ik graag harsapparaten verkoop, hier enige tips (uit de praktijk!) om de levensduur van uw huidige apparaat te verlengen:

TIP 1: het gebruik van papieren beschermringen voor potverwarmers of cassetteverwarmer en het regelmatig - maar voorzichtig - schoonmaken van uw harsapparaat, kan de levensduur fors verlengen.

TIP 2: gebruik harscassettes van een goede kwaliteit, waar niet de harsroller vanaf gaat als je hem uit het apparaat wilt halen. Dat geeft namelijk nogal een rommel . . . . .

TIP 3: als u een harsapparaat met een geaarde stekker heeft (de meeste pot/blikverwarmers), doe deze dan ook in een geaard stopcontact.

TIP 4: doe de stekker zo veel mogelijk direct in een stopcontact. Vermijd het gebruik van goedkope - slechte - verlengsnoeren.

TIP 5: haal na gebruik de stekker uit het stopcontact

TIP 6: laat harsapparaten nooit aan staan zonder toezicht. Ter illustratie: als u suikerhars verwarmt en de temperatuur te hoog laat staan gedurende te lange tijd  (suikerhars hoeft maar licht verwarmd te worden) kan hij gaan koken en overlopen. En daar kunnen harsapparaten niet tegen!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »